fbpx
Verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek

 

 

Verhuurhypotheek tot 80% financiering mogelijk

Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen in Amsterdam wil wonen. Beleggen in onroerend goed is dan ook een prima optie om rendement te behalen. Als particulier kunt u nu ook een huis kopen om te verhuren. U heeft daarvoor wel een speciale hypotheek nodig: de Verhuurhypotheek. Voorwaarde is dat u zelf niet in de woning gaat wonen. Dit in tegenstelling tot een normale hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor een verhuurd appartement?

Als u een huis wilt kopen om te verhuren, zijn er voorwaarden verbonden aan de verhuuhypotheek. U kunt ongeveer 80% van de marktwaarde in verhuurde staat financieren. Het overige deel van de aankoopprijs dient u zelf in te leggen.

Hoe kom ik aan eigen middelen?

U kunt ervoor kiezen om uw spaargeld in te brengen of een tweede hypotheek op uw huidige woning te nemen waarmee u de aanbetaling doet. Geld van familie lenen is ook een optie, door middel van een familiehypotheek.

Overwaarde huis opnemen

Is de woning waar u nu in woont meer waard dan de hypotheek of is de woning hypotheekvrij, dan kunt u bij een aantal hypotheekverstrekkers je hypotheek verhogen tot de huidige marktwaarde. Dit bedrag gebruikt u om de nieuwe verhuurwoning mee aan te kopen, eventueel in combinatie met een verhuurhypotheek. De rente voor een woonhypotheek ligt doorgaans lager dan de rente voor een verhuurhypotheek. Dit is dus een aantrekkelijke start van de eigen middelen voor het aankopen van een woning.

Hoe werkt de Verhuurhypotheek?

De verhuurhypotheek mag voor 50% aflossingsvrij zijn. Het andere gedeelte moet u in 30 jaar aflossen. Eigenlijk zijn de voorwaarden ruimer dan een normale hypotheek. Wel is de rente iets hoger.

Zakelijke financiering versus consument

Het maakt veel uit of u gaat beleggen in woningen als professional of als consument. Zo valt een consument onder toezicht van de AFM en een professional niet. Bij een consument wordt er net als bij een normale hypotheek op inkomen getoetst (plus onder voorwaarden de toekomstige huur) en bij zakelijk wordt er vooral naar de huurstroom gekeken daar waar het gaat om de verhuurhypotheek.

Moet ik al een huurder hebben voor een verhuurhypotheek?

U hoeft nog geen huurder of huurcontract te hebben als u besluit een woning te kopen om te verhuren. Wij laten de woning taxeren waarbij een indicatie van de huuropbrengst wordt gegeven. Op basis hiervan kunnen we al financieren.

Hoe werkt de aanvraag van de Verhuurhypotheek?

Wij begeleiden het hele proces in 4 overzichtelijke stappen;

  1. Oriënterend gesprek
  2. Mogelijkheden vergelijken
  3. Documenten verzamelen
  4. Advies en aanvraag

60 seconden introductie

Is Pro Finance onafhankelijk?

Door onze jarenlange ervaring -meer dan 23 jaar- hebben wij goede contacten met actuele aanbieders van de Verhuurhypotheek. Wij werken voor u en niet voor de banken. Dat garandeert objectiviteit. Wel zo vertrouwd.

Aanbieders Verhuurhypotheek

Op dit moment zijn dit onze aanbieders van de verhuurhypotheek:

Dynamic Credit

NIBC

Lloyds

RNHB

ING

Woonfonds

Nationale Nederlanden

Handelsbanken

Wat kost het afsluiten van een Verhuurhypotheek: huis kopen om te verhuren?

Wij werken altijd tegen een vast tarief van te voren afgesproken. Dan weet u exact waar u aan toe bent. Voor actuele tarieven verwijzen wij u graag naar onze prijslijst.

Hoe koop ik een woning om te verhuren?

Natuurlijk kunt u zelf een woning aankopen om te verhuren. Maar liever raden wij u aan om gebruik te maken van ons professionele netwerk van makelaars. Dit kan zonder meerkosten. Dat geeft u zekerheid.

Advieskeuze
Banner Advieskeuze.nl