fbpx
Erfrechtadvies

Erfrechtadvies

Zorg voor een zorgeloze laatste wil!

Veel Nederlanders staan er nog niet bij stil wat er na hun overlijden met hun eigendommen zal gebeuren. Dit is begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om u af te vragen wat er op zo’n moment met uw vermogen zal gebeuren. Wat wilt u bijvoorbeeld afstaan aan uw nabestaanden? Kies voor complete testament-begeleiding door een ervaren erfrechtspecialist van Pro Finance.

Testament en levenstestament-begeleiding

Bij het opstellen van een testament bekijkt u uw complete vermogen. Dit bestaat niet slechts uit het geld dat u bezit, het bestaat uit vele extra posten. Hieronder vallen onder meer uw woning, spaarpot, schulden en dierbare goederen. Ook als u niet veel vermogen heeft is het belangrijk om een testament op te stellen. Zowel voor uzelf als voor uw nabestaanden.

Wat is een testament?

Een testament is een niet-openbaar document waarin u vastlegt wat er met uw vermogen gebeurt wanneer u komt te overlijden. U kunt het testament zelf opstellen, maar u kunt hier ook hulp bij vragen. Misschien kan een familielid u hierbij helpen. Let er wel op dat alleen een testament via de notaris rechtsgeldig is. Eigendommen die afwijken van de algemene wettelijke bepalingen kunnen in uw testament worden besproken. Als u hierover niks vastlegt, bepaalt de wet immers op welke manier deze eigendommen verdeeld worden. Weet u niet goed welke eigendommen u in een testament kunt (laten) opnemen? Doe dan de testament-test.

Wat is een levenstestament?

Op oudere leeftijd is de kans dat u te maken krijgt met lichamelijke gebreken of dementie sterker aanwezig. Als u hierdoor overvallen wordt, kan het voorkomen dat u niet meer goed voor uzelf kunt zorgen en niet meer in staat bent om lastige beslissingen te nemen. U kunt uw dierbaren helpen door een levenstestament te laten opstellen. Hierin staat beschreven wie er beslissingen over u mag nemen. Deze beslissingsbevoegdheid wordt ook wel een volmacht genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van twee soorten volmacht: een volmacht betreft uw financiële belangen en een volmacht betreft uw medische en persoonlijke belangen.

Lezingen op locatie

Wilt u eerst meer informatie over het belang van een testament en levenstestament? Elke maandag tussen 13:30 en 14:30 uur geven wij een lezing in Amsterdam.

Lezingen online

Op dinsdag tussen 13.30 – 14.30 uur doen we dat online. U kunt deze vrijblijvend bijwonen, de lezing is geheel kosteloos. Wij zorgen er bij elke lezing voor dat er maximaal 6 personen aanwezig zijn. Hierdoor kunnen wij u alle aandacht geven en al uw vragen beantwoorden.

Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan op onderstaande button. Schrijft u zich liever telefonisch in? Bel dan gerust met onze adviseurs via telefoonnummer 020-4632990.

Animaties

Brochure downloaden

Uitleg: Testament

Uitleg: Levenstestament

Inschrijven lezing

Vroeger bleven ouders vaak in een woning wonen terwijl ze de woning zelf al overgedragen hadden aan hun kinderen (of één van de kinderen). Het huis werd dus op naam van de kinderen gezet. Zo waren de kinderen volgens de wet op dat moment eigenaar......

In een testament legt u vast wat er na uw overlijden met uw vermogen gebeurt. Daarnaast kunt u wensen in het testament laten opnemen. Maar wat gebeurt er als deze notariële akte nog niet is ondertekend, bijvoorbeeld omdat uw nog niet bij de notaris bent geweest voor......

Kan ik een codicil opstellen zonder notaris? Het is inderdaad mogelijk om zelf een soort beperkt testament op te stellen. Een codicil is een ander woord voor zo’n zelfgemaakt testament. Maar hoe maak je zo’n rechtsgeldig document? Als onafhankelijk financieel adviseur in Amsterdam vertellen wij......