fbpx
Testament-begeleiding

Testament-begeleiding

Zorg voor een zorgeloze laatste wil!

Veel Nederlanders staan er nog niet bij stil wat er na hun overlijden met hun eigendommen zal gebeuren. Dit is begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om u af te vragen wat er op zo’n moment met uw vermogen zal gebeuren. Wat wilt u bijvoorbeeld afstaan aan uw nabestaanden? Kies voor complete testament-begeleiding door een ervaren erfrechtspecialist van Pro Finance.

Testament en levenstestament-begeleiding

Bij het opstellen van een testament bekijkt u uw complete vermogen. Dit bestaat niet slechts uit het geld dat u bezit, het bestaat uit vele extra posten. Hieronder vallen onder meer uw woning, spaarpot, schulden en dierbare goederen. Ook als u niet veel vermogen heeft is het belangrijk om een testament op te stellen. Zowel voor uzelf als voor uw nabestaanden.

Wat is een testament?

Een testament is een niet-openbaar document waarin u vastlegt wat er met uw vermogen gebeurt wanneer u komt te overlijden. U kunt het testament zelf opstellen, maar u kunt hier ook hulp bij vragen. Misschien kan een familielid u hierbij helpen. Let er wel op dat alleen een testament via de notaris rechtsgeldig is. Eigendommen die afwijken van de algemene wettelijke bepalingen kunnen in uw testament worden besproken. Als u hierover niks vastlegt, bepaalt de wet immers op welke manier deze eigendommen verdeeld worden. Weet u niet goed welke eigendommen u in een testament kunt (laten) opnemen? Doe dan de testament-test.

Wat is een levenstestament?

Op oudere leeftijd is de kans dat u te maken krijgt met lichamelijke gebreken of dementie sterker aanwezig. Als u hierdoor overvallen wordt, kan het voorkomen dat u niet meer goed voor uzelf kunt zorgen en niet meer in staat bent om lastige beslissingen te nemen. U kunt uw dierbaren helpen door een levenstestament te laten opstellen. Hierin staat beschreven wie er beslissingen over u mag nemen. Deze beslissingsbevoegdheid wordt ook wel een volmacht genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van twee soorten volmacht: een volmacht betreft uw financiële belangen en een volmacht betreft uw medische en persoonlijke belangen.

Lezingen in Amsterdam

Wilt u eerst meer informatie over het belang van een testament en levenstestament? Regelmatig geven wij op maandag tussen 13.30 – 16.00 uur een lezing in Amsterdam.

Lezingen online

Op dinsdag tussen 13.30 – 14.30 uur doen we dat online. U kunt deze vrijblijvend bijwonen, de lezing is geheel kosteloos. Wij zorgen er bij elke lezing voor dat er maximaal 6 personen aanwezig zijn. Hierdoor kunnen wij u alle aandacht geven en al uw vragen beantwoorden.

Wilt u zich direct inschrijven? Klik dan op onderstaande button. Schrijft u zich liever telefonisch in? Bel dan gerust met onze adviseurs via telefoonnummer 020-4632990.

Animaties

Brochure downloaden

Uitleg: Testament

Uitleg: Levenstestament

Inschrijven lezing

Het overlijden van een dierbare is op zichzelf al een impactvolle gebeurtenis. Na de uitvaart volgt het afwikkelen van de nalatenschap. Maar wat nou als u deze taak krijgt, maar dit helemaal niet ziet zitten? Kunt u zelf de regie houden en hulp inschakelen bij......

In 2024 vervalt de verhoogde vrijstelling voor schenkingen in verband met de eigen woning. Wat is nog wel mogelijk en hoe zat dat ook alweer met schenken? In 2017 werd de jubelton structureel gemaakt om de woningmarkt te stimuleren. Inmiddels heeft het haar belang verloren......

Als iemand in uw directe omgeving overlijdt en deze een eigen huis heeft, gaat het eigendom van dit huis naar de erfgenamen. Is er geen testament, dan regelt de wet dit. Met een testament worden één of meerdere erfgenamen aangewezen. Naast de waarde van de......