fbpx
Arnout J. Punt erfrechtspecialist

Wat doet een erfrechtspecialist?

Voorkom ruzie bij de kist‘, is de titel van een spraakmakend boekje uit de praktijk van oud-notaris Prof. mr. dr. Scholts hoogleraar Successierecht. Het staat boordevol anekdotes van ruzie om een erfenis of erfgenamen die voor nare verrassingen komen te staan. Steeds meer mensen in Nederland kiezen er daarom voor om hun nalatenschap te regelen met behulp van een erfrechtspecialist. Maar wat doet een erfrechtspecialist nou precies?

Wat is een erfrechtspecialist?

Voor veel mensen is het onduidelijk hoe het erven bij wet is geregeld. Daardoor komen nabestaanden soms voor vervelende verrassingen te staan. Door een testament zorgt u voor duidelijkheid voor uw nabestaanden. Een erfrechtspecialist wijst u op de mogelijkheden die een testament biedt. Daarnaast heeft een erfrechtspecialist vaak een groot netwerk van notarissen opgebouwd en verlaagt hij op deze manier de drempel om naar een notaris te gaan.

Wie heeft baat bij een erfrechtspecialist?

Eigenlijk iedereen. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat het regelen van een testament met een erfrechtspecialist iets is voor vermogende mensen. Niets is minder waar! Veel Nederlanders bezitten een huis. Ook daarover moet erfbelasting worden betaald na overlijden. En dat kan best lastig zijn als het merendeel van de erfenis in stenen vastzit. Een erfrechtspecialist kan u hierover adviseren.

Wanneer schakelt u de hulp in van een erfrechtspecialist?

Wanneer iemand fit, gezond en volop in het leven staat, denkt hij of zij niet meteen aan een erfrechtspecialsit. Toch is het slim om tijdig over erfrechtplanning na te denken. Er zijn namelijk verschillende van manieren om ‘bij leven te schenken’. Voor veel mensen kan dit zelfs een manier zijn om de belastingafdracht te beperken. Het levenstestament verdiend speciale aandacht. In dit testament legt u vast wie uw zaken regelt wanneer u dit zelf niet meer kunt. Zo houdt u zelf de regie in handen.

Een testament: niet voor uzelf maar voor uw nabestaanden

Een testament stelt u niet voor uzelf op, maar voor uw nabestaanden. Het is dus verstandig om hier tijdig en goed over na te denken. Ook is het belangrijk om regelmatig na te gaan of uw testament nog wel aansluit bij de huidige situatie. Alleen op deze manier zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet voor nare verrassingen komen te staan.

Wilt u ook eens praten over een testament? Maak vrijblijvend een afspraak! 020 4632990. Als welkomsgeschenk ontvangt u het boekje ‘ Voorkom ruzie bij de kist’ ter waarde van € 20,-

Delen wordt gewaardeerd......