Waarom senioren voor een Levenstestament kiezen
Niet meer zelf kunnen beslissen; je moet er niet aan denken. Maar er is een oplossing....
Het is nooit te vroeg om over later na te denken |
(Levens) testament-begeleiding van Pro Finance Finance begeleidt |
In Nederland heeft minder dan de helft van de senioren een testament. En het begrip levenstestament is nog onbekender. Nederlanders zijn een kei in het uitstellen van zaken die met het overlijden te maken hebben.
Toch vinden wij bij Pro Finance dat iedere senior in Nederland een testament of levenstestament nodig heeft. Daarom bieden wij u graag een gratis gesprek aan om op een heldere wijze uw persoonlijke situatie te bespreken. Gewoon bij u thuis aan de keukentafel of op ons kantoor in een Corona Proof vergaderruimte. Wel zo vertrouwd.
Als u jong bent, lijkt overlijden nog zover weg en leeft u zorgeloos. Maar zodra u ouder wordt, is het wellicht tijd om stil te staan bij uw overlijden. Niet zozeer bij het moment zelf, maar wat er daarna gebeurt met uw vermogen. Kunnen uw nabestaanden zelf berekenen hoeveel erfbelasting ze moeten betalen?
Vermogen is alles wat waarde heeft. En dat hoeft niet persé heel veel te zijn. Uw vermogen kan bestaan uit uw eigen woning, spaargeld, schulden en dierbare goederen.
Als u geen testament heeft, regelt de wet wat er met uw vermogen gebeurt. Met een testament maakt u uw eigen keuzes. U doet dus eigenlijk aan uw eigen planning van het erfrecht.
In 2019 – 2020 gaven onze klanten de volgende redenen op:
Ouderdom komt helaas met gebreken. Voordat de jaren gaan tellen en u lichamelijk en geestelijk wat achteruitgaat, is het goed om na te denken wie uw belangen gaat behartigen als u het niet meer kunt. Bijvoorbeeld door een tia of dementie. Zo houdt u zelf de regie in handen en worden zaken volgens uw wensen geregeld.
In een levenstestament wijst u personen aan die namens u beslissingen mogen nemen als u het niet meer kunt. Dit noemen we volmachten. Dit zijn er vaak twee: één voor de financiële belangen en één voor de medische en persoonlijke zaken.
Het levenstestament geldt dus alleen tijdens uw leven en gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Dat regelt u in een testament.
Tip!: Schenken op uw sterfbed kan fiscaal interessant zijn. Uw vertrouweling kunt u middels het levenstestament instructies geven als u het zelf niet meer kunt.
Niets is zo persoonlijk als praten over uw laatste wens. Dat moet wat ons betreft in alle rust gebeuren in uw eigen omgeving. Daarom nemen wij uitgebreid de tijd om – samen met u – aan de keukentafel in gesprek te gaan. We praten in gewonemensentaal, zonder juridisch woorden. Onze documenten zijn zo geschreven dat ze voor iedereen te begrijpen zijn. De notaris is ook in ons proces van groot belang. Hij / zij vertaalt onze documenten in een rechtsgeldig document: uw testament.
Om u op weg te helpen stel uzelf de volgende vragen:
We begrijpen dat u wilt weten wat onze werkwijze is voordat u een afspraak maakt. Daarom hebben wij een stappenplan voor testamentbegeleiding voor u gemaakt.
Ook is er een handige checklist beschikbaar voor als u vandaag al wilt gaan nadenken over ‘later’.
En wij maar denken dat een testament niet nodig was. Nu weten we beter. - Ferdinand en Francis
Wat een prima begeleiding. De investering meer dan waard - Annemarie en Lesly
De besparing op erfbelasting was vele malen hoger dan de nota - Massimo en Tamara
Niet meer zelf kunnen beslissen; je moet er niet aan denken. Maar er is een oplossing....
Duizenden euro's besparen door Hoge WOZ-waarde. Kan het ook anders?...
Als iemand plotseling overlijdt, wie erft wat?...