Het is nooit te vroeg om over later na te denken

Het is nooit te vroeg om over later na te denken

I am test text for Image with text shortcode.

Senior Testament

Veel senioren staan er nog niet bij stil wat er na hun overlijden met hun eigendommen zal gebeuren. Dit is begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om u af te vragen wat er op zo’n moment met uw vermogen zal gebeuren. Wat wilt u bijvoorbeeld afstaan aan uw nabestaanden?

(Levens)testament opstellen

Bij het opstellen van een testament bekijkt u uw complete vermogen. Dit bestaat niet slechts uit het geld dat u bezit, het bestaat uit vele extra posten. Hieronder vallen onder meer uw woning, spaarpot, schulden en dierbare goederen. Ook als u niet veel vermogen heeft is het belangrijk om een testament op te stellen. Zowel voor uzelf als voor uw nabestaanden.

Wat is een laten testament?

Een testament is een niet-openbaar document waarin u vastlegt wat er met uw vermogen gebeurt wanneer u komt te overlijden. Als u deze op latere leeftijd samenstelt is er sprake van een senioren testament. U kunt het testament zelf opstellen, maar u kunt hier ook hulp bij vragen. Misschien kan een familielid u hierbij helpen. Let er wel op dat alleen een testament via de notaris rechtsgeldig is. Eigendommen die afwijken van de algemene wettelijke bepalingen kunnen in uw testament worden besproken. Als u hierover niks vastlegt, bepaalt de wet immers op welke manier deze eigendommen verdeeld worden. Weet u niet goed welke eigendommen u in een testament kunt (laten) opnemen? Doe dan de testament-test.

Wat is een levenstestament?

Op oudere leeftijd is de kans dat u te maken krijgt met lichamelijke gebreken of dementie sterker aanwezig. Als u hierdoor overvallen wordt, kan het voorkomen dat u niet meer goed voor uzelf kunt zorgen en niet meer in staat bent om lastige beslissingen te nemen. U kunt uw dierbaren helpen door een levenstestament te laten opstellen. Hierin staat beschreven wie er beslissingen over u mag nemen. Deze beslissingsbevoegdheid wordt ook wel een volmacht genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van twee soorten volmacht: een volmacht betreft uw financiële belangen en een volmacht betreft uw medische en persoonlijke belangen.

Gratis testamentadvies

Bij Pro Finance begrijpen wij dat het spannend voor u kan zijn om zo een belangrijk document op te stellen. Uit onderzoek bleek dat minder dan de helft van de senioren in Nederland een testament heeft opgesteld. Het levenstestament wordt nog minder vaak opgesteld. Om deze reden bieden wij u een gratis testament advies aan. Op onze informatiemiddag wordt u voorzien van informatie over het opstellen van uw testament. Op deze dag bespreken wij uw huidige situatie met u en daarbij leggen wij in heldere taal aan u uit wat uw mogelijkheden zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om op een later moment verder te praten. Wij kunnen zelfs plaatsnemen aan uw keukentafel, zodat het gesprek in uw vertrouwde omgeving plaatsvindt.

Kosten voor het opstellen van een (levens)testament

Wij hebben al een aantal standaardtarieven voor het opstellen van een (levens)testament voor u verzameld. Deze vindt u op onze pagina tarieven. U kunt ons daarnaast altijd contacteren als u vragen heeft of direct een afspraak wil inplannen met één van onze adviseurs.

Animaties

Trustpilot waardering
4

Brochure downloaden

SENIOR HYPOTHEEK

60 seconden Senior testament

60 seconden Senior levenstestament

‘Voorkom ruzie bij de kist‘, is de titel van een spraakmakend boekje uit de praktijk van oud-notaris Prof. mr. dr. Scholts hoogleraar Successierecht. Het staat boordevol anekdotes van ruzie om een erfenis of erfgenamen die voor nare verrassingen komen te staan. Steeds meer mensen in......

Per dag sluiten Nederlandse notarissen ongeveer 650 levenstestamenten af. In deze levenstestamenten leggen mensen de gevolgen vast van het niet meer bekwaam zijn door ziekte of ouderdom. Wie gaat uw financiële en medische beslissingen nemen als u dit zelf niet meer kan? Kortom: aan wie......

Een levenstestament is niet hetzelfde als een testament. In een levenstestament zitten over het algemeen twee volmachten: één waarmee u vastlegt wie uw financiële zaken mag beheren en één waarmee u vastlegt wie uw medische en persoonlijke zaken mag beheren. De door u uitgekozen persoon......