fbpx
Senior Testament

Senior Testament

Het is nooit te vroeg om over later na te denken

Veel senioren staan er nog niet bij stil wat er na hun overlijden met hun eigendommen zal gebeuren. Dit is begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om u af te vragen wat er op zo’n moment met uw vermogen zal gebeuren. Wat wilt u bijvoorbeeld afstaan aan uw nabestaanden?

Testament en levenstestament opstellen

Bij het opstellen van een testament bekijkt u uw complete vermogen. Dit bestaat niet slechts uit het geld dat u bezit, het bestaat uit vele extra posten. Hieronder vallen onder meer uw woning, spaarpot, schulden en dierbare goederen. Ook als u niet veel vermogen heeft is het belangrijk om een testament op te stellen. Zowel voor uzelf als voor uw nabestaanden.

Wat is een testament?

Een testament is een niet-openbaar document waarin u vastlegt wat er met uw vermogen gebeurt wanneer u komt te overlijden. Als u deze op latere leeftijd samenstelt is er sprake van een senioren testament. U kunt het testament zelf opstellen, maar u kunt hier ook hulp bij vragen. Misschien kan een familielid u hierbij helpen. Let er wel op dat alleen een testament via de notaris rechtsgeldig is. Eigendommen die afwijken van de algemene wettelijke bepalingen kunnen in uw testament worden besproken. Als u hierover niks vastlegt, bepaalt de wet immers op welke manier deze eigendommen verdeeld worden. Weet u niet goed welke eigendommen u in een testament kunt (laten) opnemen? Doe dan de testament-test.

Wat is een levenstestament?

Op oudere leeftijd is de kans dat u te maken krijgt met lichamelijke gebreken of dementie sterker aanwezig. Als u hierdoor overvallen wordt, kan het voorkomen dat u niet meer goed voor uzelf kunt zorgen en niet meer in staat bent om lastige beslissingen te nemen. U kunt uw dierbaren helpen door een levenstestament te laten opstellen. Hierin staat beschreven wie er beslissingen over u mag nemen. Deze beslissingsbevoegdheid wordt ook wel een volmacht genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van twee soorten volmacht: een volmacht betreft uw financiële belangen en een volmacht betreft uw medische en persoonlijke belangen.

Doe de testament-test!

Wij kunnen ons voorstellen dat het opstellen van een testament best ver van uw bed is. Met de testament-test weet u binnen enkele minuten of een testament voor  u iets is.

Gratis testament en levenstestament advies

Bij Pro Finance begrijpen wij dat het spannend voor u kan zijn om zo een belangrijk document op te stellen. Uit onderzoek bleek dat minder dan de helft van de senioren in Nederland een testament heeft opgesteld. Het levenstestament wordt nog minder vaak opgesteld. Om deze reden bieden wij u een gratis testament advies aan. Dit is een online lezing van 30 minuten, waarvoor u zich vrijblijvend kunt inschrijven.

Informatiemiddag zonder verplichtingen

Op onze informatiemiddag wordt u voorzien van informatie over het opstellen van uw testament. Op deze dag bespreken wij uw huidige situatie met u en daarbij leggen wij in heldere taal aan u uit wat uw mogelijkheden zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om op een later moment verder te praten. Wij kunnen zelfs plaatsnemen aan uw keukentafel, zodat het gesprek in uw vertrouwde omgeving plaatsvindt.

Kosten voor het opstellen van een (levens)testament

Wij hebben al een aantal standaardtarieven voor het opstellen van een (levens)testament voor u verzameld. Deze vindt u op onze pagina tarieven. U kunt ltijd contact met ons opnemen als u vragen heeft of direct een afspraak wilt inplannen met één van onze adviseurs.

Werkwijze testament en levenstestament opstellen

Met de werkwijze van Pro Finance Senior testament opstellen, regelt u in 4 simpele stappen wat er met uw vermogen gaat gebeuren na uw overlijden. Tevens bepaalt u nu wie u in vertrouwen neemt om beslissingen te nemen als u het zelf niet meer kunt, door ziekte of een ongeval.

Animaties

Brochure downloaden

Testament

Uitleg: Testament

Uitleg: Levenstestament

Vroeger bleven ouders vaak in een woning wonen terwijl ze de woning zelf al overgedragen hadden aan hun kinderen (of één van de kinderen). Het huis werd dus op naam van de kinderen gezet. Zo waren de kinderen volgens de wet op dat moment eigenaar......

In een testament legt u vast wat er na uw overlijden met uw vermogen gebeurt. Daarnaast kunt u wensen in het testament laten opnemen. Maar wat gebeurt er als deze notariële akte nog niet is ondertekend, bijvoorbeeld omdat uw nog niet bij de notaris bent geweest voor......

Kan ik een codicil opstellen zonder notaris? Het is inderdaad mogelijk om zelf een soort beperkt testament op te stellen. Een codicil is een ander woord voor zo’n zelfgemaakt testament. Maar hoe maak je zo’n rechtsgeldig document? Als onafhankelijk financieel adviseur in Amsterdam vertellen wij......