fbpx
Senior Testament werkwijze

Senior Testament werkwijze

De werkwijze

Zorgeloos uw laatste wil

Met de werkwijze van Pro Finance Senior testament opstellen, regelt u in 4 simpele stappen wat er met uw vermogen gaat gebeuren na uw overlijden. Tevens bepaalt u nu wie u in vertrouwen neemt om beslissingen te nemen als u het zelf niet meer kunt, door ziekte of een ongeval. 

  1. Testament opstellen begint met een gratis lezing

Tijdens een vrijblijvende lezing bij ons op kantoor of  per videoverbinding, informeren wij u over hoe het Erfrecht in Nederland geregeld is. We leggen uit wat de gevolgen zijn van het overlijden van u of uw partner en wie de wettige erfgenamen zijn. We berekenen hoeveel erfbelasting u of uw nabestaanden moet(en) betalen na overlijden. Ook leggen we uit wie wel en wie niet een deel van de nalatenschap kan opeisen. Vervolgens bespreken we zaken die voor u en uw erfgenamen van belang zijn om in een testament op te nemen. Ook staan we stil bij de voordelen voor de erfgenamen en wat de gevolgen zijn voor de erfbelasting en de eigen bijdrage in de zorg. Tevens informeren wij u over de voordelen van een levenstestament en van schenken.

Aan het einde van het gesprek zal uw erfrechtspecialist u informeren wat de eventuele kosten zijn als u de stap wilt maken naar de notaris. Deze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en specifieke situatie. In onze dienstverlening noemen we altijd een totaalbedrag, inclusief de kosten van de notaris, onze testamentbegeleiding, het inschrijven in het centraal testamentenregister en de btw. Zo komt u achteraf dus nooit voor vervelende verrassingen te staan.

  1. Uw gesprekverslag testament en levenstestament

Als u voor een vervolg van het eerste gesprek kiest en gebruik wilt maken van de verdere diensten van Pro Finance, kunt u het volgende van ons verwachten:

  • U ontvangt van ons een persoonlijk en leesbaar verslag, waarin alle besproken onderdelen voor u zijn uitgeschreven, zodat u dit nog eens rustig kunt nalezen.
  • De erfrechtspecialist neemt contact met u op om te informeren of u naar aanleiding van het verslag nog vragen heeft en geeft aanvullende uitleg als dat nodig is.
  • Wij leggen contact met het notariskantoor en bespreken met de notaris wat voor u belangrijk is. Wij vertalen uw wensen, zodat de notaris weet welk testament voor u nodig is.
  1. Controle conceptaktes van testament en levenstestament

Wij stellen aan de hand  van het gesprek uw conceptaktes op. Deze controleren we op gemaakte afspraken en wensen. We sturen de aktes aan u op zodra ze voldoen aan uw wensen en persoonlijke situatie. Ons kantoor neemt vervolgens na een week contact met u op om te informeren of er nog vragen zijn. Indien u akkoord gaat met de conceptaktes, wordt (in overleg) een afspraak bij de notaris gemaakt om het testament vast te leggen.

  1. Ondertekenen testament en levenstestament bij notaris

De afspraak bij de notaris is de laatste en formele stap. Als u het wenst gaat uw adviseur gewoon met u mee. De notaris heeft op basis van de conceptaktes en eventuele opmerkingen de definitieve aktes opgesteld. U tekent tijdens deze afspraak uw persoonlijke aktes. Daarmee borgt u dat uw nalatenschap naar uw wensen en afspraken wordt geregeld. U ontvangt vervolgens een exemplaar van uw testament(en).

ederatie-Erfrecht-Specialisten-logo