fbpx
Testament alleen voor Rijken?

Is een testament alleen voor de Rijken?

Nee, een testament is niet alleen voor de Rijken. We leggen u graag uit waarom niet.

Hoe zorgt u ervoor dat u uw gezin goed achterlaat als u er zelf niet meer bent? Hoe weet u zeker dat nabestaanden niet met elkaar in conflict raken, nu er geld in het spel is? En waarom schenkt u niet aan kinderen en kleinkinderen als u nog leeft? Deze onderwerpen behandelen wij iedere maandag tijdens onze gratis informatiebijeenkomst in Amsterdam. In deze presentatie proberen wij u duidelijk te maken dat een testamant niet alleen voor mensen met veel geld is. Ook een modaal gezin met wat spaargeld en een eigen woning met overwaarde, kan veel belasting besparen door zijn laatste wensen op papier te zetten. Wij bieden de bijeenkomsten gratis aan en deze verplicht u tot niets. Wilt u verder praten na de bijeenkomst, dan belt u ons voor een persoonlijk gesprek. Wel zo vertrouwd.

Is een levenstestament alleen voor Rijken?

Met een levenstestament zet u op papier wat uw wensen zijn als u niet doodgaat, maar door bijvoorbeeld demensie of een ernstig ongeluk, niet meer zelf kunt beslissen. Wist u bijvoorbeeld als u dit niet goed regelt, uw echtgenote de woning niet kan verkopen als u dement bent. En hij of zij eerst naar de kantonrechter moet om toestemming te vragen. Dit kan maanden duren en kan voor grote financiële problemen zorgen. Zo moet u elk jaar bankafschriften en het huishoudboekje overleggen. Problemen die voorkomen hadden kunnen worden door hier iets over op papier te zetten.

Is een (levens)testament alleen voor senioren

Niet alleen ouderen hebben baat bij een (levens)testament. Ook jongeren, alleenstaanden en stellen zonder kinderen doen er verstandig aan om na te denken over hun toekomst en om belangrijke zaken vast te leggen. Met een levenstestament bijvoorbeeld, kan een gevolmachtigde beslissen over een medische behandeling wanneer de persoon in kwestie niet meer wilsbekwaam is. Ook kan veel belasting worden bespaard door een testament op te laten stellen. Met een opvullegaat in een actueel testament kan dit worden geregeld. En dan is er nog de vraag wat er gebeurt met uw Facebook, uw LinkedIn en alle andere social media-accounts. ‘Laat uw gebruikersnamen en wachtwoorden veilig achter bij iemand die u helemaal vertrouwt. En voorál: ga alles regelen.

Zelf een informatiemiddag bijwonen? Neem gerust contact met ons op. De bijeenkomsten zijn in kleine groepjes, zodat we Coronaproof zijn.

Wilt u nu al meer specifiek over uw eigen situatie praten, dan is een persoonlijk gesprek meer op zijn plaats. Wij kunnen u dan meer vertellen over uw eigen erfrechtplanning.

Zodra u de afspraak maakt, ontvangt u een gratis boekje ‘‘Voorkom ruzie bij de kist”.

Delen wordt gewaardeerd......