fbpx
hypotheek als pensioen

Hypotheek afsluiten en pensioen

Het pensioen van miljoenen mensen staat onder druk. Senioren willen niet langer afhankelijk zijn van anderen voor hun pensioen. Daarom nemen steeds meer mensen zelf het initiatief om toch een zorgeloze oude dag te hebben. Senioren willen niet langer afhankelijk zijn van anderen voor hun pensioen. Als u op tijd begint, dan kunt u voldoende vermogen opbouwen om na uw pensioen financieel onafhankelijk te zijn. Maar wat nu u bijna met pensioen gaat? Of al gepensioneerd bent? Hoe zit het met een hypotheek afsluiten en pensioen?

Uw vermogen niet meer vast in de stenen

De afgelopen jaren heeft u veel geïnvesteerd in uw eigen woning. In onderhoud, maar ook rente en aflossing. Nu uw hypotheekschuld laag of misschien wel nul is, zit er veel vermogen in de bakstenen. Tot voor kort kon u daar niet aankomen als uw inkomen onvoldoende was. Banken keken tenslotte naar uw inkomen om de maandlast te kunnen betalen. Daardoor moet u nu leven van AOW en pensioen.

Senioren kunnen voortaan overwaarde op hun huis opnemen

Met de Senior Hypotheek kunt u vanaf 60 jaar de overwaarde opnemen op uw huis, zonder te hoeven verkopen. Een eenmalige opname voor een vrij besteedbaar doel is mogelijk. U kunt ook de hypotheek als pensioen of aanvulling op uw inkomen inzetten. Zelfs een combinatie is mogelijk.

Speciaal voor Senioren vanaf 60 jaar zijn er verschillende aanbieders. RABO, SNS, ABN AMRO en FLORIUS maken het mogelijk die het mogelijk om de overwaarde op uw woning op te nemen. Deze Senior hypotheek is onder verschillende namen in de markt. Afhankelijk van de aanbieder vindt u deze hypotheek ook wel onder de naam Opeethypotheek, Verzilverhypotheek, Overwaardehypotheek, Extra-ruimte-hypotheek of  Keuze-plus-hypotheek.

Senior Hypotheek: geen maandlasten

De Senior Hypotheek is een omgekeerde hypotheek, waarbij u niet elke maand aflost, maar juist geld opneemt.  Ook de rente wordt betaald uit deze lening. De woning geldt als onderpand. U neemt met deze lening dus eigenlijk een voorschot op de verwachte verkoopopbrengst van uw huis.

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om een juiste keuze te maken uit dit nieuwe aanbod van hypotheken voor senioren. Maak daarom vandaag nog een afspraak voor vrijblijvend advies.

Delen wordt gewaardeerd......