fbpx
Overwaarde Hypotheek Radar

Opeethypotheek reactie Pro Finance – Radar

Onlangs besteedde het programma Radar aandacht aan het opnemen van de overwaarde op uw eigen woning; de zogeheten Overwaarde Hypotheek ook bekend onder de namen, OpeetHypotheek, Verzilverhypotheek of Seniorhypotheek. Cliënten die deze hypotheek onlangs afsloten, voelden zich gedupeerd en slecht voorgelicht. Dat is zorgelijk. Sinds ruim twee jaren adviseren wij deze hypotheek echter met veel succes. Vandaar dat we graag onze ervaringen willen delen.

Opeethypotheek en hoge kosten

Een bezwaar van Radar is dat de hypotheekvorm hoge kosten met zich meebrengt. Dit is echter onjuist. Wel wordt voor deze hypotheek een hogere rente gerekend dan voor reguliere hypotheken. Daarnaast wordt er niet afgelost op de hypotheek en wordt de rente bij de schuld opgeteld. Dan ontstaat het rente-op-rente effect, waarbij door de tijd heen de schuld steeds hoger wordt. Van verdere kosten is geen sprake, behalve kosten die gemoeid zijn met het advies, de taxatie en de notaris. Maar dat geldt voor iedere hypotheek.

Opeethypotheek en geen inkomen

De overwaarde hypotheek is in het leven geroepen omdat met name gepensioneerden met een laag inkomen, voorheen geen hypotheek konden krijgen. Na de kredietcrisis van 2008 heeft de overheid bepaald dat een hypotheek betaalbaar moet zijn. Dus al is de waarde van uw woning nog zo hoog, met een laag of geen inkomen krijgt u een lage of zelf helemaal geen hypotheek.

Opeethypotheek en slimme banken

Doordat de rente bij de schuld wordt opgeteld heeft u met de overwaarde hypotheek geen inkomen nodig, want u hoeft niets te betalen. Op deze wijze kunnen senioren met een laag inkomen nu wel een hypotheek verkrijgen.

Opeethypotheek een goede oplossing

In onze adviespraktijk maken wij iedere dag Senioren blij met een SeniorenHypotheek, zoals wij deze noemen. Op basis van een onafhankelijke analyse beslissen wij of en welke geldverstrekker het beste bij cliënten past. Stelt u zich eens voor u moet nu leven van alleen AOW en door het verzilveren van de overwaarde op uw woning kunt u weer leuk dingen doen die u al zo’n tijd heeft moeten missen. Dat de rente dan wat hoger is dan een reguliere hypotheek, nemen mensen voor lief. Overigens is de rente nog steeds op een historisch laag niveau. De rentes voor een overwaarde hypotheek liggen op circa 2,49 – 3,65%

Opeethypotheek een goed advies

Alle adviezen moeten tegenwoordig schriftelijk worden opgesteld . En vaak laten adviseurs u ook tekenen voor akkoord. Goed lezen van de documentatie, de tijd nemen om er over na te denken en eventueel second opinion vragen, behoort tot de mogelijkheden. In Radar stelt mevrouw Hetsenberg dat second opinion € 3.000,- zou kosten. Ons kantoor biedt second opinion aan voor € 250,-. En zo zullen er ook collega’s zijn die best naar uw voorstel willen kijken voor een acceptabel tarief. Als er echt misstanden in de advisering zijn, kunnen consumenten zich wenden tot het KIFID. Het klachteninstituut.

Opeethypotheek en passend advies

Wellicht is de Overwaarde hypotheek niet voor iedereen geschikt en is een dergelijke lening een complex product welke veel uitleg en advies vergt. Mijn inziens is de Opeethypotheek een oplossing voor cliënten als het echt niet anders kan. Een goede adviseur zal voor zijn klant zorgen en op maat een advies maken. Lees het interview met Ingrid Stolwijk hoe het ook kan. Zij is een blije Senior met een Opeethypotheek.

Delen wordt gewaardeerd......